Д-р Иван Маджаров остава за втори пореден тригодишен мандан като председател на Българския лекарски съюз. Съсловието му гласува доверие и този път на 72-ия по ред редовен отчетно-изборе събор. Кандидатурата му е издигната от Столична лекарска колегия и Регионалните лекарски колегии на Пловдив и Стара Загора. За него са грасували 324 делегата, като други предложения за председателското място не са били излъчени.

 

За заместник-председатели на организацията от предложените пет кандидатури са надделели тези на д-р Николай Брънзалов и доц. Христо Шивачев. За главен секретар на Управителния съвет доверие е гласувано на е д-р Валентин Пеев


 

Останалите членове на новия Управителния съвет са: д-р Ваня Добрева, д-р Николай Колев, д-р Гергана Николова, д-р Валери Веселинов, д-р Росен Айков, доц. Стоян Сопотенски, д-р Йордан Гечев, д-р Иво Парунов, д-р Жанина Калинкова, проф. Милена Станева, проф. Огнян Хаджийски.

 

Председател на Контролната комисия е д-р Методи Кунчев. Централната комисия по професионална етика ще се оглавява от проф. Мая Аргирова. 

 

От съсловната организация приеха и декларация, с която се призовава обществото към ваксиниране срещу COVID. В нея лекарите настояват контролните държавни органи да "влязат по категоричен начин в ролята си и да предприемат необходимите мерки по предотвратяването на незаконните практики, свързани с издаването и ползването на фалшиви сертификати за ваксинация".