УМБАЛ Св. Анна – София АД и Центърът за спешна медицинска помощ – София подписаха съвместен договор. Чрез него в болницата ще могат да специализират лекари, които работят в центъра. 
 
Желаещите да се обучават трябва да работят на трудов договор в ЦСМП – София и да се запишат в отдел „Човешки ресурси” на ЦСМП – София, съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение. 
 
УМБАЛ „Св. Анна“ –София АД разполага с над 40 клиники и отделения, в които ще специализират младите лекари. Те ще могат да работят с ехографска апаратура, дигитален рентген, клинична лаборатория и апаратура за спешна реанимационна дейност. 
 
Миналата година бишвият министър д-р Петър Москов обяви, че са нужни промени, които да стимулират младите лекари да работят в спешните центрове. Реформата в Спешна помощ бе една от основните му цели, залегнали в неговата програма.
NEWS_MORE_BOX
 
В началото на 2017 г. д-р Десислава Кателиева, председател на Асоциацията на работещите в Спешна помощ обяви, че дефицитът на кадри се задълбочава. И уточни, че сливането на спешните центрове в София-град и София-област се допринесло за това. „Ако си спомняте преди година и половина беше обещано, че след това сливане, Спешната помощ в София и София област ще стане по-своевременна, ще се увеличи броят на екипите, хората няма да чакат толкова дълго време. В действителност подобни тенденции няма. Нито се увеличиха филиалите с обещаните 5 филиала, напротив – екипите намаляха“, коментира тя.