Инициативата да се съберат играчки за отделението по „Уши, нос и гърло“ в „УМБАЛ-Пловдив“ многократно надмина очаквания на екипа, заяви д-р Халиде Саидова, по чиято инициатива стартира кампанията.


Събрани са повече от 25 чувала играчки, информират от отделението.


Персоналът на отделението изразява благодарности на родителите от цялата страна, изпратили играчки, книжки и пъзели за малките пациенти и на семейства, заделили средства за закупуването на етажерки, на които те да бъдат поставени. Сега отделението е изпълнено с играчки и може да изпрати всеки боледувал малчуган с подарък. Допълнително, стените на коридорите и болничните стаи са аранжирани с рисунките на благодарни и състрадателни дечица.„Много обичам децата и искам те да постъпват да се лекуват без страхове, да са спокойни, за да оздравяват бързо“, каза д-р Саидова. 


УНГ специалистът сподели, че много често малките пациенти влизат в кабинета за преглед с плач, но си тръгват с усмивка, а някои изобщо не искат да си тръгват от отделението заради получените грижите и отношение. 


От отделението с тревога споделят, че с есента очакват нарастване на случаите на ковид-19 и усложненията, засягащи гърлото, ушите и носа, които могат да засегнат и децата. Подарените играчки, книжки и пъзели ще бъдат от полза за разведряване престоя на малките пациенти в отделението.


Д-р Саидова е известна и с ежеседмичните си безплатни прегледи, от които са се възползвали хиляди пациенти, информират от болницата.