Хората в Източна България, страдащи от артрит и спондилит, могат да си направят безплатна онлайн консултация с ревматолог до края на февруари.

 

Организаторите обясняват, че инициативата е насочена към пациенти, които вече имат поставена диагноза за някое от следните заболявания: ревматоиден артрит, псориатичен артрит или анкилозиращ спондилит (Болест на Бехтерев).


 

Прегледът ще става след предварително записан час и ще се осъществява както онлайн, така и по телефона.

 

Десетки пациенти с ревматологични заболявания вече са посетили през януари безплатния виртуален кабинет за консултации със специалисти ревматолози от Варна, Бургас и Русе.

 

Записването за безплатен преглед става на тел. 0878 151122 всеки работен ден от 09:00 - 17:00 ч или след запитване на e-mail: info@medconsult.bg

 

Благодарение на кампанията възрастни и трудноподвижни пациенти ще могат да се консултират с ревматолог, който лично да следи състоянието им въпреки сложната епидемиологична обстановка.

 

Инициативата на пациентската организация “Медкънект” стартира през януари. Заради силния интерес към нея прегледите ще бъдат удължени до края на февруари.

 

Хората, които нямат възможност за видео връзка ще бъдат консултирани и по телефон. Целта е по-голям брой хронично болни да се възползват от дистанционните консултации и да получават адекватно лечение.

 

Предвид сложната ситуация около пандемията от Ковид-19 и въвеждането на ограничителни мерки, все повече хора се страхуват да посещават лечебни заведения.

 

Това е проблем, който рефлектира директно върху състоянието на пациентите, терапията им и възможностите за стабилизиране на състоянието им. Пациентите с хронични заболявания са в най-рисковата група при заразяване с вируса и това налага редица допълнителни ограничения за тях, едно от които е посещение на лечебни заведения.

 

Въвеждането на онлайн консултации е отлична възможност за пациенти с ревматологични заболявания да имат достъп до специалист ревматолог от своя дом, пред когото да представят своите оплаквания, въпроси, клинични резултати и да получат компетентни насоки за лечението си.

 

Повече за инициативата и как може да се включите можете да откриете тук