Учителят Илия Михайлов от училище „Георги Бегов“ в гр. Пазарджик дари парична сума в размер на 4000 лева на детската онкохематология в Пловдив.

 

Средствата са събрани от благотворителната продажба на последната му книга „Ежедневности“ и са предназначени за Клиниката по педиатрия и генетични заболявания и звеното по Детска онкохематология към университетската болница „Св. Георги“ в Пловдив.


 

Дарението е било предадено лично на началника на Клиниката по педиатрия проф. д-р Иван Иванов и на ръководителя на звеното по Детска онкохематология доц. д-р Мария Спасова, съобщават от лечебното заведение.

 

По думите на д-р Спасова, средствата ще бъдат използвани за закупуване на лекарства.

 

Дарителят е получил сертификат за дарение от ръководството на лечебното заведение, какъвто се връчва на всички благодетели, предоставили финансова и друга помощ.

 

 „Когато реших да издам своята четвърта книга, получих финансова подкрепа от голяма козметична компания от Пловдив. Имах голямото желание да организирам нейната продажба в подкрепа на болни дечица“, сподели Илия Михайлов, който е старши учител по история в СУ „Георги Брегов“.

 

Зад каузата му застанават неговите приятели от рок-група „Конкурент“, Васко Кръпката, Ники Кънчев, директорът на училището и РУО-Пазарджик.

 

Инициаторите успяват да съберат сумата само за две седмици с продажба на книгата по интернет.

 

Ръководството на УМБАЛ „Свети Георги“ ЕАД-Пловдив изказва признателност на Илия Михайлов за благородния жест към пациентите на звеното по Детска онкохематология.