Ученици от Варна дариха средства за децата на медиците на първа линия, като израз на благодарност и подкрепа към семействата на лекари.

 

Децата от няколко паралелки от 2, 3, 4, 5 и 6 клас на варненското училище „Н. Геров“ са решили да подкрепят кампанията „За децата на героите в бяло“ и са събрали сумата от близо хиляда лева.


 

Тя се организира от Българския лекарски съюз (БЛС) и е в подкрепа на децата, загубили родител-медик в битката с Ковид-19.

 

Кампанията се подкрепя от Ники Кънчев, Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи и доброволческите организации "Защото сме хора" и "Благодаря Ви, че Ви има".

 

Децата от варненското училище са събирали средства за кампанията в продължение на няколко седмици. Инициативата за това е на училището и се е осъществила с помощта на педагогическия съветник г-жа Светла Банова.

 

„Жестът на тези малки деца с големи сърца е толкова трогващ и ни показва, че няма възраст за добрите дела", коментира председателят на Лекарския съюз д-р Иван Маджаров. От БЛС изразяват своята благодарност към всички дарители на кампанията, сред които има много фирми и частни лица.

 

Всеки, който желае да я подкрепи, може да го направи чрез дарение по банков път:

 

Титуляр: Български лекарски съюз

Банка: УниКредит Булбанк АД

IВАN: BG55UNCR70001523991300

BIC: UNCRBGSF

Основание: МЕДИЦИ COVID-19

 

Информация за дарените средства и подпомогнатите семейства ще бъде публикувана на сайта на БЛС: blsbg.com, на Facebook и Instagram страниците на съсловната организация.

 

По последни данни от Националната информационна система над 12 000 медицински служители са се заразили с коронавирус от началото на пандемията през март 2020 г., сред които лекари, медицински сестри, санитари и фелдшери.

 

Повече от 30 лекари загубиха битката със заболяването досега, но здравното министерство не води официална статистика за техния брой.