Твърденията за системен тормоз, безобразия, и феодални разправии в декларацията на Медицинска федерация „Подкрепа“ категорично не отговарят на истината.
 
Това заявиха от УМБАЛ „Александровска“ след проверката, направена в болницата в следствие на случая, оповестен от синдиката.
 
След разговор със сестрите комисията, заела се със случая, е установила, че причините за ситуацията са в резултат на вътрешни междуличностни противоречия между медицинския персонал в отделението, които са дали отражение върху цялостната атмосфера, включително и върху дейността на сестрите.
 
Според комисията твърденията, че медицинските сестри са преместени в други отделения на същата клиника „за назидание“ също противоречат на действителността.
NEWS_MORE_BOX
 
 
„По време на срещата сестрите от Отделението подчертаха, че преместването е по тяхна молба, като по този начин е постигнато успокоение на напрежението. Те изразиха надежда тази нова организация на работата в Клиниката да бъде трайно установена“, казват от болницата.
 
„Неистини са и описанията на действия на началника на Клиниката за отстраняване на сестрите от графика за извънреден труд, факт, който лесно може да бъде проверен от графиците за дежурства, където фигурират техните имена“, допълват от УМБАЛ „Александровска”.