Специализиран център за лечение на коремните хернии и коремната болка започва да работи от днес в Медицински център "Пирогов". Това съобщиха от пресцентъра на столичната болница.

 

Той се оглавява от доц. д-р Юлий Ванев.


 

Създаването на уникалния за университетските болници в България център е породен от факта, че херниите на коремната стена са често срещана група от заболявания в съвременното общество със сериозни здравни, социални и икономически последствия.

 

Те предизвикват влошено качество на живот, инвалидност и усложнения, които могат да засегнат вътрешните органи. Специален здравен проблем представляват херниите в напреднали стадии, при пациенти в напреднала възраст и със съпътстващи заболявания.

NEWS_MORE_BOX

 

Херниите на коремната стена могат да се появят спонтанно или като последствие на прекарани операции, травми или други заболявания. Наблюдават се при всички възрастови и социални групи, но имат познати от специалистите особености, въз основа на което е много важно да бъдат класифицирани и степенувани.

 

Доказан от съвременната медицинска наука факт е, че най-добри резултати при лечение на редица заболявания, между които са и херниите на коремната стена, се постигат в болници със значителен опит на лекарите и специално подготвени екипи.

 

Значението на такива центрове се изтъква особено при случай с "големи" и рецидивни хернии, с усложнения, и при пациенти с други заболявания.

 

Консултативно-диагностичните прегледи се извършват в лечебното заведение понеделник, вторник и четвъртък от 14 до 16 часа, а в петък - от 11 до 13 часа.

 

Всеки последен петък на месеца, прегледите са безплатни и продължават до 16 часа. Телефонът за записвания и информация е 02/ 9 154 574.