Трима души са в тежко състояние след отравяне с гъби, купени от магазин. Те са настанени в Института за спешна медицинска помощ „Н.Й. Пирогов” и "Александровска" болница.
 
Отровилите се са мъж, жена и нейният баща.
 
Семейството си купило насипни гъби, според етикета – печурки, от магазинната мрежа и в събота сготвило една-единствена от тях – в ястие със заешко. 
 
Пръв в болница е попаднал възрастният мъж, който е получил халюцинации и първоначално е бил със съмнения за инсулт.
 
После оплаквания е получила дъщеря му, а последен – нейният съпруг.
 
Именно той обаче, тъй като е консумирал няколко пъти от ястието, е в най-тежко състояние в токсикологията на „Пирогов”, съобщава btv.
NEWS_MORE_BOX
 
 
От Българска агенция по безопасност на храните съобщиха, че проверяват съмнение за токсикологично натравяне на семейство от трима души, след консумация на култивирани гъби печурки закупени от "Кауфланд".
 
Сигналът е подаден днес следобед от Столична РЗИ.
 
Гъбите са закупени от обект на търговската верига на територията на град София. БАБХ наложи забрана за реализация и изтегляне от обектите на веригата в страната на всички налични количества култивирани печурки.
 
Инспектори към Агенцията са изискали от търговската верига документите за произход, годност и качество на всички видове гъби предлагани във веригата.