Със специален поход, част от инициативата „Продължи по пътя на здравото сърце”, предназначена за максимално широк кръг от хора, страната ни ще отбележи Световния ден на сърцето на 27 септември в столицата.

 

Той се организира от Дружеството на кардиолозите в България, а доброволците, които ще се включат в кампанията, трябва да изминат специален маршрут на „Здравото сърце” тази неделя в Южния парк.


 

По този маршрут ще има разположени няколко пункта с последователи на здравото сърце, от които хората ще събират печати, за да докажат, че са изминали пътя. За всеки, който е изминал пътя на здравото сърце, екипът на кардиологичното дружество е приготвил подаръци, както и грамота „Посланик на здравото сърце”.

 

Началната точка от Пътят на здравото сърце в Южния парк ще е пункт зад езерото (с лодки) до входа откъм улица "Нишава". Там официални гости ще открият похода и всички желаещи да се включат ще получат карта с маршрута, който трябва да извървят.

NEWS_MORE_BOX

 

В събитието ще вземат участие настоящият председател на Дружеството на кардиолозите в България доц. Васил Велчев, доц. Арман Постаджиян - бъдещ председател на организацията, представители на Българския Червен кръст, представители на Министерство на здравеопазването и Министерство на младежта и спорта.

Част от кампанията за Световният ден на сърцето е и инициативата в офиациалната страница на ДКБ във Фейсбук „Лице на здравото сърце”. В тази кампания може да вземе участие всеки, който се е снимал с картата с маршрут във формата на сърце, изминат на 27 септември, и е споделил снимката в личния си профил и в страницата на дружеството в социалната мрежа.

 

Десетото поред честване на Световния ден на сърцето цели да информира хората по света за опасността от сърдечни болести, високата смъртност, до която водят и начините за превенция.