За поредна година в България ще бъде отбелязан Световният ден на сърцето, който се чества всяка есен на 29 септември от 2000 г. насам по инициатива на Световната кардиологична асоциация. У нас той се организира официално от Дружеството на кардиолозите, като идеята е обществото да се фокусира върху превенцията на сърдечносъдовите болести и природосъобразния начин на живот.

 

Като продължение на инициативата „Тръгни по пътя на здравото сърце”, с която бе отбелязан Световния ден на сърцето през 2013г., тази година той ще премине под мотото „Продължи по пътя на здравото сърце”.


 

За популяризиране на каузата, Дружеството на кардиолозите в България стартира кампания в социалната мрежа „Лице на здравото сърце“. В инициативата може да участва всеки, който пожелае, без ограничение във възраст, пол, националност, етническа или религиозна принадлежност.

 

За целта е необходимо единствено да се изтегли файл от Фейсбук страницата на организацията, да се разпечата и да се направи снимка с него, която да бдъе споделенав личния профил и в страницата на дружеството във Facebook със съответното послание.

NEWS_MORE_BOX

 

Файлът, който е достъпен в мрежата, представлява карта с маршрут във формата на сърце. Това е „пътят на здравото сърце”, който организаторите се надяват да бдъе изминат на 27 септември (неделя) от 10:00 часа в Южния парк в София.

 

В събитието ще се включват доц. Васил Велчев, председател на Дружество на кардиолозите в България и неговите колеги, представители на Българския червен кръст, здравното и спортното министерства, деца от спортни клубове и още последователи на „здравото сърце”.

 

Повече информация ще намерите във Фейсбук страницата на Дружеството на кардиолозите в България