Неочакван благороден жест навръх Никулден изненада Детското отделение на УМБАЛ Пловдив. Децата от трети А клас на ОУ „Драган Манчов”, с класен ръководител Татяна Ценова и помомощник ръководител Яна Тонева , заедно с техните родители направиха дарение на лечебното заведение – сумата от 300 лв.


Средствата са събрани след участието на децата в благотворителната инициатива „Направи добро”. В нея вместо букети за първия учебен ден, третокласниците и техните семейства, спестиха сумата от 300 лв. и я дариха на УМБАЛ Пловдив за подобряване на условията в педиатричното отделение. 


„Заедно с вас, днес провеждаме най-важния урок за нашите деца, защото ги учим да бъдат добри, благородни и да подкрепят хората в нужда”. С тези думи се обърна класния ръководител госпожа Ценова към родителите, след като предостави на изпълнителния директор на болницата д-р Аргир Аргиров събраните средства.„Много сме щастливи, че можем да помогнем и искаме това да стане традиция в бъдеще, като се надяваме нашата инициатива да бъде последвана и от други деца, родители и учители, заяви тя и поднесе красиви ръчно изработени от децата коледни картички“, добави учителката.


Д-р Аргиров изрази огромната си признателност и връчи на класния ръководител благодарствено писмо. През всички той сподели, че жестът на третокласниците го е накарал да вярва, че по Коледа наистина стават чудеса. Пожела им да бъдат здрави през новата 2020 г. и да продължават да правят добро. 


Възпитаниците на ОУ “Драган Манчов” изненадаха екипа на Детското отделение и с красиви коледни играчки, също ръчна изработка. С такива се сдобиха старшата сестра Нели Мазникова, както и педиатрите д-р Мирена Караманчева и д-р Михаела Бонева.