Научна разработка на шестокурничка от Медицинския университет във Варна бе публикувана в реномираното издание Brazilian journal of otorhinolaryngology. Списанието е индексирано в престижния лист на Thomson&Reuters, съобщиха от университета. 
 
Трудът на стажант лекаря Лора Никифорова е за рядък случай на тумор в ларинкса – хемангиоперицитом, при пациент, лекуван в УМБАЛ „Св. Марина". Локализацията на тумора в ларинкса е изключително рядка, като досега в световен мащаб има само 12 случая. Това кара студентката да потърси информация и да се свърже със свои колеги, които са работили по темата през годините. 
 
Туморът, който Лора и колегите й разглеждат, е с нетипична, много бърза прогресия – ситуация, без аналогично описание в литературата. „Този проект започна когато аз бях студентка в 3-ти курс и нивото, до което аз бях достигнала по време на медицинското си образование, беше по-ниско. Доста време ми отне намирането на статиите, както и да напиша разработката на висок научен език. Доц. Сапунджиев много ми помагаше както при редакция на текстовете, така и с насоки за работа. Имах удоволствието да работя и с проф. Патрик Брадли от Англия, който е написал една от статиите. Той ми предложи съдействието си за редакция и консултации, което също беше важно за мен. Беше трудно най-вече притеснението от крайния резултат и това, че го правя за първи път“, обяснява шестокурсничката пред официалния сайт на МУ-Варна. 
NEWS_MORE_BOX
 
„Честно казано, когато видях статията публикувана, определено изпитах много голямо удовлетворение, защото това е в резултат на много време, енергия, мисъл. Аз обичам да се занимавам със създаване на текстове, защото виждам реалните резултати. Самият процес на работа и възможността да се учиш от човек, който е на много високо ниво, ми помогна да разбера как всеки детайл има значение“, казва още момичето, което вижда своето бъдеще в оториноларингологията.