Лекар от Стара Загора е работил години наред с фалшиво свидетелство по специалността кардиология.

 

Става дума за Д-р Иван Вуцов, който в момента е завеждащ отделение по инвазивна кардиология в университетската болница "Проф. Стоян Киркович“, информира БНР.


 

До началото на октомври 2014 г. той е работил няколко месеца в отделението по инвазивна кардиология в частната болница "Тракия", но напуска, след като ръководството й разбира, че той няма необходимата квалификация по специалността.

В сигнал, изпратен до Главна и до Окръжна прокуратура в Стара Загора, както и до министъра на здравеопазването и до управителя на НЗОК, се излагат подробности за фалшивото свидетелство на д-р Вуцов.

NEWS_MORE_BOX

 

До изобличаване на измамата се стигнало, след като служители на Медицинския университет в София решили да проверят достоверността на дипломата му по кардиология, за да му издадат сертификат за поставяне на пейсмейкъри.

 

Оказало се, че д-р Вуцов е използвал номера на дубликат на свидетелството си за специализация по "вътрешни болести“, за да изработи фалшивия документ.

 

По непотвърдена информация от РЗОК – Стара Загора, днес д-р Славка Йорданова, директор на касата, е поискала информация от Медицинския университет в столицата дали на лекаря Вуцов е издавано истинско свидетелство по кардиология.

 

Освен че работи като кардиолог от 1998 г. в тогавашната окръжна болница в Стара Загора – сега университетска, през целия този 15-годишен период д-р Вуцов има и частна практика по същата специалност.