Водещи специалисти от УМБАЛСМ „Пирогов“ ще преглеждат децата от Смолян. Безплатните профилактични прегледи ще се проведат на 23 март (петък). Те са организирани като част от кампанията „Национална програма Детско здраве – Пирогов“. 

 

Лекарите по „Уши, нос и гърло“, травматология, хирургия, урология и офталмология, ще преглеждат децата в Приемно-консултативните кабинети на МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“, между 9:00 и 13:30 часа.


 

В профилактичните прегледи ще вземе участие и д-р Даниела Дариткова, която е председател на здравната комисия в парламента и народен представител от ГЕРБ. 

 

Родителите на децата с придружаващи заболявания, които искат да се консултират за децата си със специалистите от „Пирогов“, трябва да носят пълната документация. За целта е нужно да запишат предварително час на телефон: 0882 430 105. 

 

NEWS_MORE_BOX

 

Кампанията „Национална програма Детско здраве – Пирогов“ се провежда в Смолян за поредна година. 

 

Миналият месец от ръководството на МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ обявиха, че може да затворят педиатричното отделение заради липса на кадри. Няколко дни по-късно бе намерено решение на проблема след като двама лекари от болницата са се съгласили да поемат дежурства. ОТ РЗИ-Смолян обявиха, че техни специалисти също ще дават дежурства, за да може педиатричното отделение да не връща пациенти.