Темите за спорта и здравето са тясно свързани и се вплитат все по-дълбоко в ежедневието на българите. Виждаме повече хора, които бягат, карат колело, извайват тялото си чрез тренировки на фитнес уреди или се занимават с друг вид спорт. За да се чувстваш добре и да се отдаваш на любимите си физически активности, задължително условие е здравословното и балансирано хранене. Внимателният прочит на етикета и подбора на храни и добавки се превръща в практика и българският потребител вече прави своя информиран избор. В тон с тези тенденциите Виа Експо изненадва публиката с ново събитие: Sofia Sport & Healthy Life – изложение за спорт и здравословен начин на живот. То ще се случи в Националния дворец на културата от 15-ти до 17-ти октомври.

Изложението е под патронажа на Министерството на младежта и спорта и получи подкрепа от Столична община – Европейската столица на спорта за 2018. Организаторите отправят покана към всички спортуващи и грижещи се за здравето хора, както и представители на магазини за спортни стоки, дрогерии, аптеки, биомагазини, медицински, оздравителни, спортни дружества, общини и учебни заведения, инвеститори и др. да посетят събитието. Целта, която си поставят, е да „раздвижат“ бизнеса и да популяризират на едно място познати и нови на българския пазар продукти.

Симона Пейчева, Евгени Иванов и Тереза Маринова са трима успешни български спортисти. Те ще се включат в съпътстващата програма и ще раздават автографи на своите фенове.

NEWS_MORE_BOXКакво ще видите? Производители и вносители ще покажат спортна екипировка – обувки, екипи за футбол, волейбол, баскетбол, атлетика, бягане и др.,туристическа екипировка, топки, раници, чанти и др. Интерес ще предизвика оборудване за фитнес зали, стадиони, детски градини и училища, спортни настилки.

Изложителите ще представят разнообразие от витамини, минерални добавки, програми за отслабване, натурални храни, продукти за красота и др.

За повече информация: www.viaexpo.com