На 10 юни 2017 г. в Културен център "Морско казино" Бургас под надслов "Нови хоризонти към мечтаното дете" се проведе дванадесетото поредно издание на Деня на репродуктивното здраве, организиран от Сдружение Зачатие.
 
Зала "Георги Баев" буквално преливаше и не успя да събере всички желаещи посетители наведнъж. В чудесния юнски ден стотици хора се събраха на брега на морето, обединени от една обща тема – мечтата за дете.
 
Дойдоха много двойки с репродуктивни проблеми от Бургас, региона и страната, лекари и специалисти по репродуктивна медицина от медицински центрове и клиники в цяла България, представители на държавните институции, местната общинска и областна управа, общественици, журналисти. Много хора доведоха своите деца, родени с помощта на съвременните технологии за асистирана репродукция, за да покажат съпричастност към събитието и да благодарят на своите лекари за сбъднатата си мечта. Повече от 120 пациенти получиха информация, безплатни консултации и нова надежда за сбъдването на своята мечта по време на информационната сесия и Експо-алеята на ин витро клиниките в България.
 
 
Срещата откри Стефка Сарафова-Захариева, председател на неправителствената организация на българите с репродуктивни проблеми Сдружение Зачатие". Тя прочете поздравителен адрес от президента на България ген. Румен Радев до сдружението и всички участници в събитието. Заместник министърът на труда и социалната политика д-р Султанка Петрова поднесе приветствие към форума и изказа най-искреното си възхищение от сдружение „Зачатие“ и дейността на неговите доброволци, които вече 13 години са пример за гражданско общество, солидарност и доброволчество. Поздрави поднесоха проф. Севдалина Турманова – зам. oбластен управител на Бургас,  Д-р Мария Георгиева – Директор на държавния фонд „Център   за асистирана репродукция”; г-жа Мая Казанджиева – Директор "Социални дейности, здравеопазване и спорт” Община Бургас, доц. д-р Емил Ковачев – председател на БАСРЗ и управител на СБАГАЛ „Проф. Д-р. Д. Стаматов".
NEWS_MORE_BOX
 
 
По време на информационната сесия бяха изнесени 12 доклада от водещи специалисти в различни клиники в цялата страна. Те запознаха присъстващите с последните новости в асистираната репродукция, пренаталната диагностика и възможностите за финансиране на ин витро процедури на държавно и общинско ниво.
 
Сдружение Зачатие дари на посетителите 5 ваучера на стойност от по 500 лева всеки за диагностика и лечение на стерилитет. Имената на щастливците бяха изтеглени с жребий в края на информационната сесия от ръчичките на децата на доброволците от „Зачатие“.
 
Съпътстваща проява на събитието беше благотворителната изложба от картини на художника д-р Ангел Милев. Сумата от продадените картини бе дарена от автора под формата на допълнителен ваучер за посетители на Деня на репродуктивното здраве.
 
Сдружение „Зачатие“ изказва искрените си благодарности на всички доброволци, специалисти, лекари и партньори, които допринесоха за провеждането на този изключително ползотворен и успешен ден. Очакваме всички догодина в Плевен на 9 юни 2018 година за следващия Ден на репродуктивното здраве!