В навечерието на Световния ден за борба с диабета – 14 ноември, в София и Плевен ще се танцува „сладко хоро“, чиято цел е да насочи вниманието към проблемите на хората с тази диагноза. 
 
На 12 ноември (събота) в Борисовата градина в столицата, от 11:00 до 13:00 часа, председателят на Сдружение „Култура без граници“ Росица Пандова, която е и майка на дете с диабет, ще поведе „сладкото хоро“ в подкрепа на хората с диабет. В него ще вземат участие и много танцови фолклорни групи, пациенти с диабет и др. 
 
По време на събитието посетителите ще могат да разгледат и живата изложба „Диабетът не ни спира“. Нейни автори са млади фотографи, които през последните месеци са работили активно върху каузата да покажат, че пълноценният живот с диабет е възможен
NEWS_MORE_BOX
 
 
По същото време и на площад „Възраждане“ в Плевен, ще бъде показана същата изложба в подкрепа на хората с диабет. 
 
„Сладкото хоро е естествен завършек на целогодишната работа на „Култура без граници“. През годината организацията проведе над 20 обучения на медицински специалисти от детските градини, ясли и училищата в цялата страна на тема „Деца с диабет на училище“, едно мащабно национално обучение на деца и родители, и на възрастни пациенти с диабет под надслов „Горди българи“, в което основен акцент бе приложението на иновативните високотехнологични методи и средства за добър контрол над диабета“ , разказват от Сдружение „Култура без граници“.