Министърът на здравеопазването д-р Петър Москов е издал заповед за последно предупреждение за уволнение на директора на ЦСМП – София и София-област д-р Георги Гелев заради недостатъчно упражнен контрол. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.
 
Министърът е наредил още д-р Гелев да предприеме действия за прекратяване на действащия договор за доставка на горива, както и в срок от 14 дни шефът на Спешна помощ да предприеме необходимите действия, за да осигури редовно зареждане на санитарните автомобили на ЦСМП-София и София-област на територията на съответните общини.
 
Повод за реакцията на Москов е журналистическо разследване, което показва, че линейки пътуват километри, за да заредят гориво от точно определена бензиностанция.
NEWS_MORE_BOX
 
 
Москов е разпоредил още на Дирекцията за нормативно регулиране и обществени поръчки да се подготви проект за изменение на Постановление №385 от 30.12.2015 г. на Министерски съвет и включване на ЦСМП и другите второстепенни разпоредители с бюджетни средства към министъра на здравеопазването в рамковите споразумения за доставка на автомобилно гориво.
 
Междувременно, вече тече проверка от инспектората на всички обществени поръчки на всички 145 второстепенни изпълнители към здравното министерство.