Дейността на Центъра за асистрирана репродукция е ефективна и не бива да се правят опити за очернянето му. Това се казва в официално становище на сдружение „Зачатие“ по повод поисканата оставка на д-р Мария Георгиева. 
 
Вчера БНР съобщи, че от пациентски организации "Заедно с теб" искат  директорът на центъра да подаде оставка и настояват прокуратурата да назначи проверка във фонда. Според тях 28% успеваемост не е съвсем коретна цифра, защото показва броя на децата, а не на успешните опити, а двете неща се различават. 
 
„Публикуваният наскоро одит на ЦАР, извършен от Сметната палата, показва, че публичните средства на държавата, изразходвани за лечение на българските граждани чрез методите на асистираната репродукция, са инвестирани добре. Постигнат е отличен коефициент на успеваемост, който е равен на този в страните от Западна Европа. Становището на одиторите е, че дейността на ЦАР е ефективна“, обясниха от „Зачатие“,  чийто представители са членове на Обществения съвет към ЦАР, чрез което се „осигурява прозрачност на работата на фонда пред пациентите и обществеността“. 
NEWS_MORE_BOX
 
„Сдружение "Зачатие", като организация на българите с репродуктивни проблеми, изразява удовлетворение от дейността на Центъра за асистирана репродукция и неговото ръководство. Това е една от структурите, която извоювахме с обединените усилия на политици, общественици, лекари и пациенти, и която наистина работи в полза на пациентите. Категорично възразяваме срещу опитите за очерняне на ЦАР чрез несъстоятелни и неаргументирани твърдения от страна на отделни лица, които нямат връзка с проблематиката и търсят единствено медийна популярност“, пише още в становището на сдружението.