През февруари 2011 г. спрямо предходния месец цените на лекарствата и на стоматологичните услуги са се повишили с по 0,1%, според данни на Националния статистически институт.


Цените на лекарските услуги запазват нивото от януари.


През февруари има увеличение на цените на следните хранителни продукти: брашно - с 5,3%, хляб - с 5,4%, макаронени изделия - с 0,8%, пасти, торти, сиропирани сладкиши - с 1,2%, месо от едър рогат добитък - с 2,1%, риба и рибни продукти - с 1,1%, пресни млека - с 1,8%, кисели млека - с 1,2%, сирене - с 0,7%, кашкавал - с 2,4%, маргарин - с 3,6%, млечни и растителни масла - съответно с 1,9 и 4,8%, домати - с 4,5%, ябълки - с 6,1%, краставици- с 27,6%, зрял чесън - с 4,0%, зрял лук - с 8,9%, картофи - със 17,0%, зеле - с 33,6%, пипер - всички видове - с 13,6%, леща – с 1,1%, захар - с 22,6%, захарни и шоколадови изделия - с 1,4%, кафе - всички видове - с 1,4%, алкохолни напитки - с 0,7%, и други.



Според данните на Националния статистически институт, има намаление на цените на следните хранителни продукти: птиче месо - с 0,3%, свинско месо - с 1,5%, малотрайни колбаси - с 0,5%, яйца - с 0,8%, маслини - с 0,3%, цитрусови и южни плодове - с 2,8%, гъби - с 1,1%, минерални води и безалкохолни напитки - с 3,6%, и други.