Регионална здравна инспекция - Ямбол е инспектирала 73 заведения за обществено хранене, 167 търговски обекта, 11 нощни заведения, 39 обекта с обществено предназначение през миналата седмица във връзка със спазването на противоепидемичните мерки. В резултат на това са издадени 263 предписания.

 

Натовареността на екипите от Центъра за спешна медицинска помощ в Ямбол се увеличила значително, информира БНР. Проблемът с намирането на медицински персонал става все по-голям.


Центърът за спешна медицинска помощ в Ямбол и седемте филиала в областта все по-трудно успяват да се справят с натиска.

 

Директорът на центъра д-р Никол Ковачева подчерта в ефира на БНР, че е необходимо лекарите от доболничната помощ да се включат по-активно в преодоляването на поредната Covid вълна, както и да се ускори процесът по ваксиниране в областта, тъй като с две дози са под 17 процента от населението.

 

Здравните инспектори в Разград са проверили 172 обекта, във Велико Търново – 101, в Шумен – 95, в Пловдив – 88, в Смолян – 53, в Стара Загора – 52, в Ловеч – 48, в Габрово – 46, в Добрич - 40.

60 заведения за обществено хранене, 58 търговски обекта, 12 нощни заведения, 47 обекта с обществено предназначение са проверили инспекторите от РЗИ-Кюстендил миналата седмица.

 

Установено е огнище на Covid-19 в цех за обувки в Бобов дол. След тестване в триажния кабинет в Дупница тестовете на 4 работнички в цеха се оказали положителни.

 

По разпореждане на РЗИ-Кюстендил през тест са минали още 38 работнички в цеха. Те са пътували в един автобус със заразените от Дупница за Бобов дол.

 

Сред останалите не са открити носители на заразата, но са поставени под карантина за 10 дни, тъй като са били контактни със заболелите, уточняват от БНР.

 

Covid-19 се разпространява и сред таксиметровите шофьори в Дупница. За една седмица официално са регистрирани 3-ма души.

 

114 проверки са извършили инспекторите от РЗИ-Русе. Издадени са 146 предписания. 114 са проверените обекти и от здравните инспектори в Благоевград за седмица.

 

Здравните инспектори в Търговище са проверили 109 обекта. Издадени са 18 предписания.

РЗИ-София е извършила 57 проверки. Обект на проверките са били 13 заведения за обществено хранене, както и 41 обекта с обществено предназначение. Издадени са 285 предписания. 

 

В Софийска област са направени 35 проверки от здравните инспектори.

Здравните инспектори във Варна са извършили 81 проверки, в резултат на което са издадени 216 предписания.

 

119 проверки отчита за седмица РЗИ-Монтана, в това число 26 заведения за обществено хранене, 54 търговски обекта, 16 обекта с обществено предназначение.

 

54 проверки са извършили РЗИ-Плевен, като са издадени 14 предписания.

РЗИ-Бургас е проверила 74 обекта, РЗИ-Пазарджик – 59, РЗИ-Перник - 39, РЗИ-Хасково – 34, РЗИ-Враца – 28, РЗИ-Кърджали – 25, РЗИ-Сливен – 21, РЗИ-Силистра – 17, РЗИ-Видин - 12.