Животът може да продължи, въпреки тежките моменти, въпреки временните, но понякога фатални състояния, в които може да изпадне всеки един от нас. Това ще докаже рок бандата Der Hunds, която ще изнесе концерт-трибюти на легендарния Крис Корнел в различни части на страната. Те са част от информационната кампания „Жажда за живот“/„Promise to survive” в подкрепа на хората с депресия у нас, чийто медиен партньoр е Puls.bg. 

 

Информационната кампания “Жажда за живот“ обвързва музиката на един от най-големите рок музиканти на времето ни,  който сложи край на живота си тази пролет– Крис Корнел. Нейната цел е да информира повече хора за депресията и самоубийствата по един по-различен начин – чрез песните на покойния певец, както и да ни помогне да открием тревожните сигнали на болестта в себе си и близките ни. 


 

Световната статистика показва, че депресията е причина за самоубийството на 128 хиляди души в Европа. От депресивни разстройства страдат 40 милиона души, като честотата се движи от 3,8% до 6,8% от населението в различните европейски страни. У нас този процент е около 6,2%. 

Първият концерт на Der Hunds ще бъде на 12 октомври в „Терминал 1“. Останалите са както следва: 

 

  • 10 ноември - клуб Void, Пловдив
  • 11 ноември - бар без име, Бургас
  • 1 декември - клуб Vintage 33, Варна
  • 2 декември - bar Rocka Rolla, Велико Търново

Рок бандата Der Hunds има 14-годишна история. Вдъхновението за събирането на музикантите е първият албум на Audioslave с вокал Крис Корнел , излязъл през 2002-ра година, (след като всички музикални критици смятаха, че гръндж музиката от Сиатъл е загинала). Фронтменът на групата Борислав Мудолов (Боби Косатката). често  наричан в музикалните среди „българския Крис Корнел“, поради поразителната прилика в гласовете им.  

 

Името на Der Hunds се прочува в музикалните ъндърграунд среди след представянето си на превърналото се вече в култово, но тогава все още набиращо сила събитие -  Seattle-night, което се провежда  два пъти в годината, (а понякога и по-често) в София и други големи градове и събира феновете на сиатълската музика. Благодарение на изпълненията си на тези вечери, Der Hunds веднага са оприличени като „българскя Soundgarden“, и до ден днешен са свързвани с музиката на групите, в които участваше Крис Корнел. 

 

NEWS_MORE_BOX

 

След вестта за смъртта му решението Der Hunds да направят трибют в негова чест е взето спонтанно и на мига. Това е най-малкото, според музикантите, което могат да направят, за да отдадат последна почит на своя идол. В сет листата на трибюта са включени около 30 композиции от всички периоди и групи на Крис Корнел -  Soundgarden, Temple of the dog, Audioslave, както и соловите му албуми и ще надхвърля над два часа жива музика. Освен големите хитове, като Black hole sun, Like a stone, Outshined и др. бандата  ще изпълни и много рядко свирени и много лични песни от соловата кариера на музиканта, като Seasons, Can’t change me, Mind riot и разбира се много други.

 

Въпреки, че години наред са свирили различни парчета на Крис Корнел, Der Hunds споделят, че отново са били вдъхновени и разтърсени от заряда на неговата музика.