Млада родилка с рядко и тежко усложнение и бебето й бяха спасени от лекарите в УМБАЛ Бургас. Жената, която има три неуспешни бременности, е била на ръба на фатален край, но благодарение на бързата реакция на медиците, живее втори живот.
 
30-годишната Весела Кръстева постъпва с хематологична диагноза в края на миналата седмица. Тогава е бременна в седми месец, в тежко състояние - с висока висока температура, с много влошени кръвни показатели.
 
„За случая е информиран републикански консултант по „Акушерство и гинекология“. Уговорено е транспортиране в София  при осигурени от ръководството на УМБАЛ Бургас екип и реанимобил предвид сериозността на ситуацията“, разказа д-р Радослав Горанов, началник на гинекологично отделение. 
 
NEWS_MORE_BOX
 
Лекарите започват лечение, но на другия ден състоянието на плода се влошава, което ги кара да изберат дали да спасят родилката или бебето. Оказва се, че за майката има по-голям риск и тя може да развие ДИК синдром и да загуби много кръв. 
 
Спешна лекарска комисия е свикана по случая, а д-р Радослав Горанов решава жената да бъде оперирана по спешност тъй като транспортирането й до София може да загуби ценно време. По този начин Весела оживява, а на бял свят се ражда дъщеря й Станимира. Бебето тежи 1,800 кг, поставено е в кувьоз и лекарите дават добри прогнози за развитието й.