Родилка от Бургас се нуждае спешно от кръв заради усложнения при раждането. Това съобщиха медиите в града и уточниха, че се необходими над 25 кръводарители от кръвна група B-.

 

Всеки, който иска да помогне за спасяване живота на жената, която е в тежко състояние, може да дари кръв в Кръвния център в морския град (ОТХ-Бургас). Отделението по трансфузионна хематология, което се намира на първия етаж на ДКЦ1, работи между 7:30 и 14:00 часа, но днес ще бъде отворено докато има дарители. 


 

Хората, които възнамеряват да дарят кръв за Маргарита Драганова, трябва да са на възраст между 18 и 65 години. Важно е да не са давали кръв в последните 60 дни и да са в добро здравословно състояние. 

NEWS_MORE_BOX

 

Както по-рано съобщиха от УМБАЛ „Дева Мария“, Маргарита Драганова е постъпила в болницата в събота, когатое  започнала да ражда. Заради еклмапсия (гърчове по време на бременност), жената отключва ДИК синдром (Синдром на дисиминирана интравазална коагулация). Заради огромната кръвозагуба, лекарите се борят за живота й и търсят дарители с група B-. Няма информация за бебето й. 


За повече информация отностно кръводаряването в Бургас, може да се свържете с бащата на жената - Калчо Градев, на тел. 0882666061.