Предвид големия наплив от желаещи да се ваксинират във ваксинационния пункт на УМБАЛ "Св. Анна" - София, ръководството на болницата удължи работното си време с час и половина - от 8:00 до 21:30 всеки ден (включително събота и неделя). Отворен е втори ваксинационен пункт. 

 

В рамките вчерашния ден (20 октомври, 2021 г.) са се ваксинирали общо 251 човека, посочват от болницата. 


 

Най-голям е бил интересът към ваксината на Janssen - 130 ваксинирани. С Pfizer - 89, Moderna - 29 и AstraZeneca – 3.

 

Налични са всички ваксини, одобрени за ползване в страната. Не е необходимо предварително записване.

 

Във Ваксинационния център на УМБАЛ "Св. Анна" - София хората могат да се ваксинират и с трета доза ваксина срещу COVID-19.

 

Ваксинационният център се намира в двора на болницата и може да се стигне до него с автомобил.

 

Причината за мобилизиране на втори ваксинационен екип отстрана на болницата е големият брой от желаещи да се ваксинират, както и прекъсванията причинени от срива в Националната здравно-информационна система.

 

Важно е да се отбележи, че Европейски цифров Covid сертификат се издава при завършен курс на ваксинация/ преболедуване или преминаване на антигенен/ PCR-тест. 

 

В рамките на тази събота и неделя (23 и 24 октомври, 2021 г.) ваксинационни пунктове ще работят при метростанция “НДК” и при връзката между “Орлов мост" и СУ “Св. Климент Охридски”

 

В делничните дни ваксини ще се поставят и в ДКЦ - 8, 11, 12, 13, 18, 20, 24. 

 

Ще бъде поставен ваксинационен пункт на открито в пространствата до пилоните на НДК от 11:30 на 21 октомври, съобщи Столична община. 

 

„ПФК Левски“ също се включва в кампанията по ваксиниране срещу Covid-19. 

 

Съвместно със Столична регионална здравна инспекция (СРЗИ) в Сектор „А“ на стадион „Виваком Арена – Георги Аспарухов“, непосредствено до клубната експозиция, ще бъде обособено помещение, което ще служи за ваксинационен център, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

 

Ваксинационният център ще работи от 13:30 до 18:30 часа на 21, 22 и 23 октомври. В него всички желаещи ще могат да си поставят ваксина от наличните на територията на България.