Фондация Up with Down открива клуб “Всеки може”. Това е първият по рода си център в България, където децата със синдром на Даун ще могат да се забавляват, обучават и творят заедно с други деца. 

 

Семействата ще могат да се срещат помежду си и да обменят опит и взаимопомощ, да се забавляват и творят с децата си или пък без тях, разказват за новия си проект от Фондацията. 


 

Младите специалисти ще могат да получават специфични обучения и възможност за работа с децата и техните родители.

 

Официалното откриване на клуб „Всеки може“ предстои на Световния ден на хората със синдрома на Даун, който се отбелязва на 21-ви март, 2022 г. 

 

Екипът на Фондацията кани желаещите да присъстват на тържествен водосвет от 15:00 на ул. „Димитър Талев“ 2А в Пловдив. А след това от 17:00 ч. на празненство по случай Световния ден с тематично парти в един от пловдивските молове.

 

“Ще играем, ще танцуваме и ще се забавляваме с почерпка и голяма торта специално за всички наши гости със синдром на Даун. Аниматорите са приготвили игри и изненади за всички, които ще ни уважат…”, съобщават от Фондацията. 

 

Фондация Up with Down развива още три проекта, сред които “Ще ти помогна да си помогнеш”. Това е онлайн проект за психологическа подкрепа на родители по въпроси, свързани със спецификите при отглеждането и възпитанието на децата със синдром на Даун, както в отношенията „родител-дете“, така и „родител-родител“ (между партньорите).

 

Може да се открие информация за ресурсна подкрепа на деца с Даун, методи за възпитание и дисциплина и т. н. 

 

Проектът “Помогни ми да бъда приет” е кампания за социално приобщаващо образование за децата със синдром на Даун в България. Тя е насочена към директори, педагози, родители и деца и съдържа полезни съвети и инструкции за работа с деца със синдром на Даун. Линк към официалната брошура може да откриете тук.

 

В проекта “За синдрома на Даун с любов” Фондацията споделя факти за синдрома с реални примери на щастливи семейства, отглеждащи дете със синдром на Даун.