Министърът на здравеопазването проф. Николай Петров разговаря с изпълнителния председател на Българска стопанска камара (БСК) Божидар Данев и председателя на Управителния съвет на Сдружението на общинските болници в България (СОББ) д-р Неделчо Тотев. Те обсъдиха проблемите и финансовото състояние на общинските болници по инициатива на БСК.
 
Въвеждането на електронната карта ще даде възможност на болниците за по-добро проследяване на разходваните средства, как и къде точно е лекуван даден пациент и как и къде са получени парите за него, посочи здравният министър. 
 
Вчера проф. Петров се срещна с представителя на УНИЦЕФ за България - г-жа Мария Хесус Конде. Двамата обсъдиха въпроси около съвместната им работа. 
 
Представители на УНИЦЕФ са запознали министъра с областите на сътрудничество, които са залегнали в новата партньорска програма за периода 2018-2022. През настоящата година предстои одобрение от Изпълнителния съвет на УНИЦЕФ на нов Програмен документ за партньорство между УНИЦЕФ и Правителството за периода 2018-2022. Този документ е съгласуван с всички национални партньори, включително и Министерство на здравеопазването.
NEWS_MORE_BOX
 
На срещата са присъствали още Мария Златарева, директор „Политики и програми“ към УНИЦЕФ за България и Вера Рангелова, ръководител програми за ранно детско развитие в офиса на УНИЦЕФ.