Ректорът на Медицински университет – Варна проф. д-р Красимир Иванов получи най-високото отличие на тазгодишните Награди Варна – златен почетен знак "За заслуги към Варна".
 
Наградата бе връчена на тържествена церемония в зала „Пленарна“ от кмета на града Иван Портних.
 
Проф. Иванов заслужи почетния златен знак за изключителни заслуги за развитието на морския град в сферата на науката и медицината. 
 
Изпълнителният директор на Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Св. Марина“ проф. д-р Жанета Георгиева бе удостоена с индивидуална награда в сферата на науката и висшето образование за изключителния ѝ принос и отдаденост в изграждането на Онкологичния и лъчетерапевтичен център и откриването на Центъра за транслационна медицина и клетъчна терапия в лечебното заведение.
NEWS_MORE_BOX
 
Научен колектив с председател на методическия съвет на проекта доц. д-р Райна Стойнешка получи колективната награда за научноизследователската си работа по проект „Време: Варна“.
 
Колективна награда получи екипът ръководител проф. д-р инж. Атанас Палазов за научно постижение по проект „Подводно археологическо наследство в западната част на черноморския шелф – Херас.
 
С индивидуален приз за обществени науки се сдоби проф. Орлин Борисов, за издаването на монографията “Международноправен режим на Черно море“.
 
В сферата на техническите науки с колективни награди бяха удостоени екипите на доц. д-р Пейчо Калоянчев за изпълнение на проектоконструкторската разработка „Полигон за практическо обучение по борба с корабните пожари“ и на проф. д-р Евгени Миланов за разработката на метод за Систематичен подход за експериментални изследвания на иновативни средства, повишаващи енергийната ефективност на корабите“.