Чувствам се напълно спокоен, докато бях директор на болницата за хематологични заболявания, тя намали своите задължения, заяви проф. д-р Георги Михайлов малко след като главния прокурор поиска имунитета му. По рано през деня  Сотир Цацаров поиска сваляне на имунитета на шест народни представители, с цел възбуждане на наказателно производство срещу тях. Това са Елена Йончева и Георги Михайлов от БСП, Борис Кърчев от ГЕРБ, Веселин Марешки, Пламен Христов и Кръстина Таскова от „Воля“.


Според прокуратурата проф. д-р Михайлов дължи обяснения след като проверка на Икономическа полиция е показала огромни задължения на болницата към доставчици, като към края на май 2018 година те били малко над 24 милиона лева. След преценка, че задлъжнялостта  е резултат от сключени от Михайлов договори, прокуратурата иска да го обвини в безстопанственост и сключване на неизгодни договори.


„Съгласен съм да бъде снет моят имунитет. Доброволно го давам. Не смятам, че съм извършил някакви закононарушения. Заварих Специализирана болница за активно лечение на хематологични заболявания - София като изпълнителен директор с 25 млн. лв. задължения и по време на екипа, който ръководех, тя намали своите задължения. Чувствам се напълно спокоен. Нека разследването да продължи, нека да завърши. Смятам, че всички неясноти ще бъдат изчистени“, допълни проф. д-р Михайлов, цитиран от Агенция „Фокус“.Въпреки, че председателя на БСП Корнелия Нинова нарече обвиненията към двамата червени депутати пълен абсурд, след среща на групата е взето решение Йончева и Михайлов доброволна да дадат имунитета си. „Разчитаме на бързо и обективно разследване, но цялата група заставаме зад тях като един“, допълни Нинова. Тя бе категорична, че народните представители няма да бъдат изключени от парламентарната група. „Това са две ярки остриета на БСП, допускам, че със своите изказвания и своето поведение те са предизвикали такова нещо. Затова ние стоим твърдо убедени, че са невинни и очакваме делото и разследването да го докажат“, допълни още Нинова.


Проф. д-р Георги Михайлов е завършил медицина през 1981 г. Има специалности клинична хематология, клинични онкология и клинична педиатрия. Бил е началник клиника по хематология в Национална специализирана болница за активно лечение на хематологични заболявания (НСБАЛХЗ), заместник директор на клиниката, а от 2015-а и неин директор. Национален консултант е по клинична хематология (2006-2017). Участва в извършването на първите трансплантации на стволови клетки в България.