X юбилеен конгрес по интервенционална кардиология ще се проведе в хибриден формат от 30 септември до 2 октомври 2021 г. в Конгресния център в Бургас. Всеки участник има възможност да избере предпочитания от него формат на присъствие: присъствено в конгресните зали или онлайн.

По традиция конгресът ще представи актуалните тенденции в областта на интервенционалната кардиология.

 

Акцент ще бъде модернизирането и навлизането на технологиите в областта, увеличаване честотата на използване на миниинвазивни процедури за подобряване здравословното състояние на пациентите и възможностите за успешна профилактика.

Председателят на Българското дружество по интервенционална кардиология, доц. Васил Велчев, споделя в обръщение към гостите на конгреса:

„Последната година ни изправи пред сериозно предизвикателство, което промени съществено нашата практика, но интервенционалната кардиология, като една от най-динамичните области в медицината, продължава да се развива.“


 

В юбилейното издание участие ще вземат доц. Васил Велчев, проф. Иво Петров, проф. Добрин Василев, д-р Валентин Гелев, доц. д-р Кирил Карамфилов, проф. Юлия Джоргова и редица други изявени специалисти от България и чужбина.

От общо 40 лектори в събитието, 10 ще се включат онлайн, като те са предимно представители от чужбина.

Международните специалисти, които ще кацнат специално за юбилейния форум у нас са проф. Ерик Екхаут - директор на лабораторията за сърдечна катетеризация в Университетската болница в Лозана – CHUV, Швейцария, както и д-р Христан Рогелов - интервенционален кардиолог в същата болница.

Събитието ще се проведе при спазване на следните здравни мерки за присъстващите в морския град:


- Наличие на валиден ваксинационен сертификат;
- Сертификат за преболедувал или представяне на отрицателен резултат от проведен PCR тест до 48 часа преди влизане в конгресния център.


Копия от сертификатите и тестовете ще се изискват и събират от екипа на организаторите.

 

Програмата на конгреса ще се проведе в рамките на 3 дни, в които са планирани лекции, включвания на живо, записи от добри практики на медици, както и обучителни сесии за студенти.