Почина д-р Алекси Деянов - медикът, който повече от 10 години лекуваше своите пациенти в Смолянско, въпреки тежкото си здравословно състояние.
 
Преди няколко дни 60-годишният лекар е постъпил за поредния курс на лечение в МБАЛ „Братан Шукеров“- Смолян. „През последните месеци състоянието му беше доста тежко, имаше проблеми с гангрена на един от крайниците и се наложи ампутация“, каза пред „Дарик“ д-р Георги Благоев, началник на отделението по хирургия. 
 
Дълги години д-р Деянов бе лекар за живеещите в селата Арда, Горна Арда и Могилица. „Научихме за лошата вест, хората са потресени“, коментира кметът на Арда Недко Юруков. 
 
Много хора от Смолянска област и други части на страната подеха кампания за събиране на средства за лечението на лекаря, който бе с много малка пенсия и даваше голяма част от парите си, за да помага на своите пациенти. 
NEWS_MORE_BOX
 
През 2009 г. д-р Алекси Деянов бе избран за „Лекар на годината“ от Бъгарски лекарсаки съюз. Малко след като получи наградата си, той коментира пред Puls.bg, че иска да се излекува, за да помага на пациентите си, защото за него те са на първо място. 
 
Д-р Деянов ще бъде погребан в родното си село Смилян. 
 
Поклон пред паметта му!