Ръководителят на УНГ отделението в Университетската многопрофилна болница за активно лечение - Пловдив д-р Асен Асенов демонстрира прилагането на иновативните си хирургични техники на известния пластичен хирург д-р Рушапол Сават, практикуващ в Института по пластична хирургия в Пукет (PPSI)  и на УНГ специалиста д-р Сомнгеон Сувин основател на „ Dr.Gorn Aesthetique“, една от водещите частни болници в Банкок.


За поредна година д-р Асен Асенов бе официален лектор на Световния медицински симпозиум „Pinokio Symposium Medical“ в Корея и на конгреса на УНГ специалисти „Preservation Rhinoplasty” World, проведен в Ница, Франция. 


Д-р Сават и д-р Сувин присъстваха на множество процедури, манипулации, операции и сложни реконструктивни риносептопластики в УМБАЛ - Пловдив. Д-р Асен Асенов демонстрира своите техники на пациенти с тежки травми и усложнения. Пациентите са с възстановено дишане и с нова прекрасна визия. От скоро УНГ отделението в УМБАЛ - Пловдив може да се похвали и с ултразвуков хирургически нож, с който моделирането на носната пирамида става почти безкръвно и прецизно.   


Д-р Асен Асенов споделя, че има запитвания за обмяна на опит от много колеги и че в следващите месеци очаква в пловдивската болница да гостуват специалисти от Гърция, Индонезия, Турция и други страни.


Доктор Асен Асенов е специалист уши нос гърло и хирург лице и шия, началник на УНГ отделение към Университетска многопрофилна болница за активно лечение град Пловдив и асистент към Катедрата по УНГ болести, Медицински университет Пловдив.


Председател и гост лектор е на секция „Ринопластика“ в на петия Хърватски ринологичен конгрес през февруари 2018 г.


Модератор и лектор е на секция „Ринопластика“ на петата Българоиталианска среща през декември 2017г.
Д-р Асенов е модератор в курс по функционална ендоназална синус хирургия и ринопластика (на живо) през 2013 г.


Д-р Асенов е член на различни професионални организации, сред които European Academy of Facial Plastic Surgery, Българския лекарски съюз, Българско дружество по оториноларингология, Българско ринологично дружество и PVSF Pacific Voice of San Francisco.