Персоналът на Комплексния онкологичен център в Пловдив излезе на протест по-рано днес.
 
Повече от 50 души се събраха, за да защитят професията и лечебното заведение, като отново заявиха, че са обект на мощна и грозна корпоративна атака, съобщава Дарик. 
 
„Заключението на Комисията по вътрешно разследване е, че операциите са извършени съвършено точно, с отлично познаване на онкологичната доктрина, отлично изпълнение и отлични резултати. Нито един от пациентите не е починал и нито един от тях не е със следоперативни отклонения", заяви д-р Ваня Балева по повод случаите със сгрешени диагнози и съмнително необходими операции, които станаха обществено достояние след журналистическо разследване. 
 
Констатациите на вътрешния одит по въпросните случаи ще бъдат изпратени на председателя на Българския лекарски съюз д-р Венцислав Грозев, заяви д-р Георги Кръстев, шев на Регионалната колегия на БЛС.
 
От Регионалната здравна инспекция в Пловдив са потвърдили, че няма постъпили оплаквания при тях от пациенти или други сигнали за нарушения в работата на онкодиспансера в града, допълни Кръстев.
NEWS_MORE_BOX
 
 
„Ще направим всичко, което е необходимо като проверка, но няма да позволим да бъде опетнено името на едни изключително добри лекари", категоричен беше той.
 
От Регионалната колегия на Българския лекарски съюз ще поискат становищата на бордовете по онкология, хирургия и гинекология по изнесените информации.
 
С плакати „Да защитим лекарите, които спасяват човешки животи" и „60 0000 случая годишно - 60 000 човешки съдби", бивши и настоящи пациенти на КОЦ-Пловдив се за пореден път се обявиха в подкрепа на персонала на лечебното заведение.
 
Припомняме, че по-рано през деня министърът на здравеопазването д-р Петър Москов отне лекарските права на патолога от КОЦ-Пловдив д-р Петко Маслев.