Пациентски организации „Заедно с теб“ осъдиха строго агресията над лекарите.
 
От там застанаха твърдо зад протестите на медиците и подкрепиха протестното писмо на Българския лекарски съюз, с което вчера от съсловната организация се обърнаха към министрите на вътрешните работи и правосъдието, искайки строго наказание за пациента, нападнал техните колеги. 
 
„С това наше писмо не се обръщаме към институциите, тъй като очакваме, че след този пореден акт на насилие, най-накрая ще вземат мерки за изпълняване на закона. Обръщаме се към нашите пациенти. Уважаеми пациенти,
нека запазим доверие и уважение към нашите лекари и сестри, нека не забравяме, ние пациентите, че призванието на медиците е да ни помагат. Понякога има трудности в здравната система, те неизменно се отразяват на лекарите, както и на нас. Ако сме недоволни, има законови начини да сигнализираме институциите“, призовават от „Заедно с теб“.
NEWS_MORE_BOX
 
 
От групата пациентски организации са категорични, че създаването на напрежение между пациенти и лекари, не помага на никой.
 
„Нека вярваме в професионализма на лекарите. Създаването на напрежение между пациенти и лекари, не помага на никой. Нито на лекаря да ни спаси здравето и живота, нито на нас като пациенти да получим най-доброто лечение. Уважаеми пациенти, мислите ли, че ако сме агресивни, лекарят ще е спокоен и ще може да вземе адекватни и бързи решения, за да ни спаси живота?
Уважаеми пациенти, нека се сме позитивни към лекарите, да показваме по-често нашето доверие и уважение!“, завършва писмото.