С огромно прискърбие Ви съобщаваме, че днес внезапно си е отишъл един от най-скъпите членове на екипа ни – доц. д-р Златан Цончев.


Д-р Цончев е част от екипа на Puls.bg от самото създаване на сайта през 2006 г. През първите години той активно участва със списване на материали на медицинска тематика на достъпен език, предназначени за широката аудитория.


За всички тези 15 години д-р Цончев не се умори да дава полезни съвети във форума на Puls.bg и да помага на пациентите с отговори на въпросите, които ги тревожат. Отзовал се е на множество хора! Д-р Цончев се отличаваше с голямото си сърце, лекота на общуване и дръзновение да помогне на всеки!Години наред той е част от състава на спешната ни болница „Пирогов“. 


От ИСУЛ, където беше началник на интензивното Ковид-отделение, информират, че е починал по време на поредното тежко нощно дежурство. Той бе едва навършил 50 години.


"Загубихме анестезиолог и невролог с широки интереси, с всеотдайност към пациентите и колегите ", споделят медиците от последната му месторабота.

 

"Д-р Цончев, бе добър приятел, отличен лекар и широко скроен човек. Помогнал е на хиляди да се върнат към живот. Ролята му в създаването на Puls.bg и поддържането на форумната му част е огромна, на крайъгълен камък" сподели проф. д-р Николай Габровски, създател и съсобственик на сайта.

 

Екипът на Puls.bg изразява най-искрени съболезнования на семейството му!

 

Поклон и светъл път, доц. Цончев! Ще ни липсваш!