„Трябва спешно да се направи финансов план за покриване на задълженията на старозагорската болница, тъй като текат постоянно лихви, които утежняват положението. Важно е да има сигурност за лекарите, персонала и пациентите", каза кметът на Стара Загора Живко Тодоров пред Dariknews.bg.

 

Той обсъди лошото финансово състояние на Многопрофилната болница за аквтивно лечение „Проф. Д-р Стоян Киркович"  с д-р Евгений Желев, който е заемал поста директор на здравното заведение и здравен министър.Според кмета е необходимо да се заложи на работещи и можещи хора и да се подобри мениджмънтът на болницата, защото тя не само трябва да съществува, но и да се образцова - такава, каквато Стара Загора заслужава.

NEWS_MORE_BOX

 

Загубите в размер на 22 млн. лв. са трупани години.

 

По думите на Тодоров трябва да се търсят варианти за здравнонеосигурените и за поемането на разходите за тях от страна на държавата.

 

Според д-р Желев вариант е поемането на разходите за социално слабите и техните деца.


На 27-ми януари ще се проведе общо събрание на акционерите на МБАЛ-Университетска, на което ще бъде назначен нов началник на лечебното заведение и ще бъдат направени промени в Съвета на директорите.