За втора поредна година Българското общество на пациентите с пулмонална хипертония организира кампания по повод световния ден на хората с това заболяване под наслов „Бездихание”.

 

Кампанията е под патронажа на кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова и включва серия от активности, сред които флаш моб на централни столични локации и голям „Поход на надеждата”, който ще завърши на Витоша, при хижа Момина скала.


 

Походът ще се проведе на 17 май от 10:00 ч. с начална точка последната спирка на трамвай №5 в кв. Княжево. В него ще се включат музиканти, журналисти, актьори, блогъри и преподаватели, които подкрепиха инициативата с персонални видео обръщания.

 

В похода ще участват и пациенти и техните близки.

NEWS_MORE_BOX

 

Целта на „Похода на надеждата” е да изрази символична подкрепа към пациентите с пулмонална хипертония чрез практикуването на физическа активност, която е непосилна за тях.

 

Освен приятна разходка сред природата, походът е и знак на съпричастност и разбиране и цели да повиши познаваемостта на симптомите на тази рядка и трудна за диагностициране болест, които включват и оставането „без дъх”.

 

В края на похода, при хижа Момина скала кметът на София г-жа Йорданка Фандъкова лично ще изрази своята подкрепа на пациентите с пулмонална хипертония, а за участниците ще има различни интересни спортни активности и игри.

 

 

Кампанията „Бездихание” се реализира с подкрепата на Европейската асоциация по пулмонална хипертония.

 

Повече за кампанията на www.bezdihanie.bg или на www.facebook.com/bezdihanie

 

Всеки може да се запише за участие в похода тук: http://bit.ly/1k0y6Mn