Ортопедична болница „Витоша“ е специализирана в лечение на счупвания при стари хора, с което е уникална за България. На 18 октомври столичното лечебно заведение отбелязва 10 години от създаването си.

 

 


Болницата има опит в лечението на възрастни хора и цялата й структура е адаптирана към специфичните нужди на болните. Пациентите над 75-годишна възраст са с повишен оперативен риск, изискват специфичен подход, модерна реанимация и скъпоструващо лечение, обяснява управителят на болница „Витоша“ д-р Орлин Филипов.

 

 

Софийското здравно заведение предлага оперативно лечение на фрактури на бедрена кост при стари хора, всякакъв спешен травматизъм, вродени детски малформации, артроскопска и гръбначна хирургия.

 

 

В ортопедичната болница 60% от хората се приемат със счупена бедрена кост. На ден в София се случват средно между 4-8 случая на такива счупвания, пояснява д-р Филипов.

 

 

През 2007 г. болницата въвежда нов, модерен оперативен метод за лечение на счупвания на бедрената шийка, който има европейско и световно признание и дава висока 95% успеваемост на лечението. 

 

 

Специални гости на събитието по отбелязването на 10-годишнината на болницата бяха двама столетници, пациенти на болницата.