На 19-ти юли в София ще се състои атрактивно велосъстезание в дисциплина кроскънтри, в което ще могат да се включат както професионалисти, така и деца и любители колоездачи.
 
Състезанието ще бъде открито в 12 ч. с демонстрационна обиколка, в която ще се включат и пациенти с болест на Паркинсон, за да покажат, че въпреки тежката диагноза, животът продължава и те могат да го изживеят пълноценно.
 
Инициативата е част от кампанията „Живот с Паркинсон“, целяща да помогне на болните и техните близки да бъдат по-информирани, за да могат по-добре да контролират заболяването.
 
В събитието ще се включат и полулярни личности, сред които Сани Жекова, Ива Дойчинова, Димо Стоянов, Весела Бонева и още други изпълнители.
 
Велосъстезанието е част от календара на Столична община и се провежда в подкрепа на кампанията „София 2018 - Европейска столица на спорта“.
NEWS_MORE_BOX
 
Основната цел е повече хора да се качат на колело през уикенда и да прекарат деня на открито с приятели.
 
Трасето за състезанието се разпростира от поляната в дясно от входа на Южния парк от страната на бул.Витоша, където ще бъде и основната зона, стига до квартал Лозенец и се връща обратно.
 
То е много интересно и минава през някои от потайностите, които крие Южния парк и много малко хора знаят че съществуват.
 
В зависимост от категорията в която участват състезателите ще трябва да правят по няколко обиколки на маршрута, а най-бързите ще бъдат наградени подобаващо. 
 
Всеки които иска да се включи в събитието е необходимо да попълни онлайн формата за регистрации тук.
 
Програма
 
19.07 Неделя
 
9:00 –11:00  Регистрация
9:00 –12:00  Тренировка
12:00  Откриване на състезанието
12:30 Обиколка в подкрепа и заедно с хората с болест на Паркинсон
 
13:00 Старт детско състезание
14:00 Старт категория „Хоби“
15:30 Старт категория „Елит“
17:00 Награждаване