Средно около 8 млн. лева отделя Столичната община за дофинансиране на общинските болници, за дейности извън Здравната каса. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова  по време на проверката на ремонта на Неврологичното отделение на Първа МБАЛ – София ЕАД.

 

Тази година общо около 1,6 млн. лева са инвестициите в общинските болници и ДКЦ-та от общинския бюджет и Приватизационния фонт, отбеляза още тя, подчертавайки, че се очакват средства и по различни програми.


 

"Болниците, които набраха скорост и създадоха капацитет, започнаха да работят по проекти, така че над 1 млн. лв. очакваме средства и по програми", каза Фандъкова, цитирана от Агенция "Фокус".

 

По думите и София се нуждае от своите общински болници и е важно да има ясна страдегия как да се развива общинското здравеопазване.

NEWS_MORE_BOX

 

 

При проверката на ремонтните дейности в Първа градска болница Фандъкова заяви:

 

"Това е една от общинските болници, за която ние ясно казахме, че ще направим всичко възможно да оздравяваме и защитаваме, защото София се нужда е от своите общински болници", като изтъкна, че според нея общинското здравеопазване има своето място в големия град.

 

"То се основава на добрите специалисти, затова искам да благодаря на всички, които работят с пациентите и градят доверието в болницата", коментира още столичният кмет.

 

"Това е добрият модел - болница, която работи добре да отдели от своя ресурс и ние да добавим. Тогава ефектът е много по-голям. Освен цялостен ремонт на отделението, болницата успя да направи и ремонт на покрива", поясни Фандъкова.