Новият здравен министър ген.-майор проф. Николай Петров пое официално властта в Министерство на здравеопазването. Щафетата му предаде неговият предшественик д-р Илко Семерджиев. Двамата разговаряха близо час в сградата на  МЗ. 
 
„Всичко добро, което досегашният екип е направил, ще бъде прието като добре дошло, ще бъде надградено и ако се налага, ще се нанасят корекции“, каза ген.-майор проф. Николай Петров. И изтъкна, че ще работи здраво по реализацията на политическата програма. 
 
Новият министър на здравеопазването не скри, че е получил покана за поста лично от премиера Бойко Борисов. 
 
За здравеопазването нямат значение цвят и пол, ние се грижим за хората, каза от своя страна служебният здравен министър д-р Семерджиев и пожела успех на ген.-майор проф. Николай Петров. 
 
NEWS_MORE_BOX
 
Днес министрите от новия кабинет бяха представени официално на специална церемония в Гранитната зала на Министерския съвет. Рано тази сутрин лидерът на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов връчи на президента Румен Радев своето предложение за структура и състав на новия кабинет. След това депутатите в парламента ги обсъдиха и гласуваха, след което министър-председателят и неговият екип положиха клетва. 
 
Подобряване на здравето на нацията е един от приоритетите на новото правителство, обяви Бойко Борисов от трибуната на парламента и добави, че ще започне поетапна демонополизация на НЗОК. „Ще разширим мерките и обхвата за профилактика и допълнителни скринингови изследвания и ежегодни профилактични прегледи на всички български граждани. Важен приоритет ще бъде осигуряването на финансова стабилност и обезпечаване на здравната система – започване на поетапна демонополизация на Националната здравна каса и изграждане на интегрирана информационна система“, уточни той.