Български лекарски съюз за пореден път алармира пред медиите за „тревожната тенденция, която бележи агресията към лекарското съсловие.“ Случаите на насилие над медицински работници продължават, като най-пресният е от преди няколко дни, когато е нанесен побой над д-р Николай Найденов – общопрактикуващ лекар от ДКЦ – ІІІ в Плевен.


Нападението е извършено по обяд в квартал „Сторгозия”, когато медикът си тръгва от дежурство. Той  е  пресрещнат от непознати в близост до личния му автомобил и след  като получили положителен отговор на въпроса дали той е д-р Найденов, последвал и побоят. Лекарят е със счупени ребра, строшена кост на скулата на лицето и с мозъчно сътресение.


По този повод съсловната организация изпрати писмо до министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, в което се припомня, че на срещата, проведена преди 8 месеца и последвалите преписки между двете институции, министърът е поел ангажимент за внасяне на законодателни промени в Народното събрание. Предложението е за инкриминиране на подобни действия и налагане на съответните строги присъди, равностойни на тези при нападение над полицаи.До момента обаче промяната все още не е факт. Тъй като напрежението в съсловието ескалира и започва да битува страх от посегателство при изпълнение на служебните задължения, при всеки следващ случай на насилие „Български лекарски съюз ще излиза пред обществото с публично оповестяване на фактите на пресконференция и ще задава един и същи въпрос: Какво прави законът и органите на реда, за да защитят българските лекари, докато те лекуват българските граждани?“, се казва в края на писмото до министър Цветан Цветанов.