МБАЛ-Пловдив към Военномедицинска академия отбеляза 129 години от създаването си. По този повод пловдивският митрополит Николай отслужи тържествен водосвет. На церемонията присъстваха бригаден генерал професор доктор Венцислав Мутафчийски, заместник-началникът на болницата полковник професор Румен Попов, заместник-министърът на отбраната генерал-лейтенант Атанас Запрянов, представители на Община Пловдив и други. 

 

Военната болница посрещна своя празник с нов 16-срезов компютърен томограф, който ще подобри диагностиката на пациентите. „129 години е много сериозна годишнина, това е една от най-старите болници в България. Надявам се да е чест и да осъзнавате каква отговорност е да работите в такава болница“. Това заяви по време на откриването началникът на ВМА бригаден генерал професор Венцислав Мутафчийски.


 

„Ние сме длъжни да укрепваме всички военни болници на територията на страната и нито една периферна болница да не се чувства като сираче от семейството на ВМА. Ние сме длъжни и като лекари да осигурим качествена услуга на всеки наш пациент. Бъдете здрави, усмихнати, сърдечни и все така задружни, допълни още началникът на ВМА и благодари на служителите на ВМА за човешкото отношение към пациентите“, каза още той.

 

NEWS_MORE_BOX

 

„Ние се стремим да развиваме, въпреки голямата конкурентна среда. Благодаря ви, колеги, мога само да се гордея с вас. Благодаря ви, че ви има, че сте зад мен и се стремим да постигнем стратегическите цели и задачи пред ВМА“, коментира от своя страна полк. д-р Ангел Пеев.
 
Военна болница-Пловдив е едно от най-старите лечебни заведения в страната. Днес то работи не само за военнослужещите и цивилни служители на Въоръжените сили, но и за всички граждани. В момента то обслужва около 12 000 военнослужещи и цивилни служители от системата на Министерство на отбраната.