Диагнозата рак е съкрушителна, идва често неочаквано и преобръща живота на всеки. Страхът и неизвестността, липсата на информация за възможностите за лечение са основните проблеми, с които се сблъсква всеки в такава тежка ситуация. Често пациентите се притесняват да поискат становище от друг специалист, защото смятат, че ще бъде обидно за лекуващия лекар или може да доведе до криза в доверието между тях. Практиката показва, че тези притеснения са неоснователни, защото този лекар най-вероятно също консултира други пациенти.

 

„Второто мнение при онкологичните заболявания е общоприета практика и съществена част от лечението на рака по отношение на диагностиката и терапията“, смята един от водещите европейски онколози проф. Кристиян Манеголд, който е член на Международната асоциация за изследване на рака на белия дроб и професор към Интердисциплинарния онкологичен център в Хайделбергския университет. Според него подобни консултации са особено важни, защото молекулярната биология в сферата на раковите заболявания се развива много бързо и броят на специфичните терапевтични възможности постоянно се увеличава, като позволява все по-прецизно провеждане на индивидуална  терапия.


 

NEWS_MORE_BOX

 

 

Двама водещи онколози ще консултират пациенти през септември в София. Не пропускайте възможността да получите второ мнение лично от проф. Кристиян Манеголд и д-р Росица Кръстева. Тя е началник на отделението по Медицинска онкология в МБАЛ Уни Хоспитал, Панагюрище. Членува в Европейското дружество по медицинска онкология, Европейската общност по лъчелечение, има редица участия в международни конгреси. Д-р Кръстева е специализирала в университетските болници в Торино, Базел, Атина и Мюнхен. 

 

Консултациите ще се проведат на 4 септември 2018 от 14,30 до 18,00 часа и на 5 септември 2018 от 9,30 до 14,00 часа, в Медицински център „Медик 1“, София, жилищна група „Южен парк“, бл. 124.

 

За предварително записване на час позвънете на телефон 0889 40 72 25 или пишете на onco@medicone.bg

 

 

проф. д-р  Кристиян Манеголд