Общо 507 души са преминали през кабинетите на Спешно отделение в Многопрофилната болница за активно лечение в Бургас през четирите почивни дни. 177 от тях са били приети за болнично лечение.

 

Това съобщи началникът на отделението д-р Лилия Линкова.


 

Според лекарите това е средна натовареност и е почти същата, както през работната седмица.

 

Тази година не е имало прекалили с храна или напитки от празничната трапеза. Пациентите са били предимно хора със сърдечно-съдови, неврологични и хронични заболявания.

 

Децата, които са потърсили помощ в Спешното отделение, са 140, като 50 от тях са били хоспитализирани. Малките пациенти са били с общи оплаквания – кашлица, висока температура и болки в стомаха.

NEWS_MORE_BOX

 

Случаите на хранителни натравяния са 6 – на компания от Горно Езерово, която е консумирала развалена храна. За щастие натравянето не е било сериозно.

 

При пътни инциденти са пострадали мъж и жена, които са били с леки травми и са освободени за домашно лечение. В Спешно отделение по - натоварено е било само в последния от поредицата празнични дни, когато е имало 143 пациенти.

 

В Родилно отделение пък ще запомнят празника с големия брой новородени. Тогава са проплакали общо 21 бебета, като от тях преобладават момиченцата – общо 17.

 

Малко преди полунощ на 18 срещу 19 април се е родила Здравка. В първия ден на Великден на бял свят е дошла Божидара, а на 20 април Божана и Богдан.

 

Въпреки че по празниците са преобладавали момиченцата, в следващите дни от Родилно отделение очакват повече момченца, съобщават още от лечебното заведение.