Онлайн репродуктивни консултации за пациенти от цяла България и от чужбина ще се извършват в Медицински център “Д-р Калчев”. 

 

През последните десетилетия репродуктивните проблеми стават все по-често срещан проблем на двойките в България, а и по света. 


 

Според статистиката, към днешна дата, такива проблеми засягат повече от 360 000 души у нас, а причините са от различно естество, сигнализират специалистите.

 

Дигиталният подход на лекарско консултиране е въведен в помощ на  двойките с репродуктивни проблеми, особено за тези, намиращи се в отдалеченост от медицински специалисти. 

 

След започване на частно партньорство с фирма-разработчик на медицински софтуери, центърът може да използва специализирана платформа за телемедицина и дигитална клиника.

 

Тя позволява и изтегляне, съхранение и споделяне на документи (напр. резултати от образнодиагностични изследвания), проследяване на назначени терапии и директна връзка с вериги лаборатории. 

 

„Много от пациентите ни не живеят в София, където се намира медицинският ни център, а пътуват от цяла България, от Европа и други континенти. 

 

Да бъдем още по-близо до нашите пациенти и сбъдването на тяхната най-съкровена мечта, беше в основата на решението ни да приложим този иновативен подход. 

 

Възможността за провеждане на онлайн консултации и онлайн групови терапевтични сеанси бе от изключително важно значение при избора ни на подходяща платформа“, заяви д-р Александър Калчев, основател и изпълнителен директор на медицинския център.

 

Към момента протича тестов период на системата, като тестващият екип е съставен от психолог, ендокринолог, имунолог, хематолог, както и д-р Калчев.

 

“Щастливи сме да си сътрудничим с невероятния екип от специалисти в една толкова иновативна сфера, като дигитализирането на асистираната репродукция”, заяви Росен Върбанов, изпълнителен директор на фирмата-партньор.

 

Д-р Александър Калчев въвежда прицелна имунологична биопсия, съчетана с хистероскопия, в България. Това е иновативен подход за откриване на причините за неуспехите за забременяване и задържане на плода. 

 

Чрез прилагането му се позволява поставянето на диагноза и намирането на подходяща терапия за репродуктивните проблеми в конкретния случай на двойката, уверяват от медицинския център.

 

Медицински център „Д-р Калчев” е специализиран в репродуктивни проблеми и е оборудван с високотехнологична апаратура. В него се предлагат услуги в областта на гинекологията, феталната морфология, ендокринологията, хематологията, гастроентерологията, акупунктурата, психотерапията, образната диагностика, имунология и урология.