Медицински специалисти от Военномедицинска академия ще обучават мотористите от “Sofia Riders” как да оказват първа помощ. Курсът, който ще стартира в началото на ноември месец, е продължение на сътрудничеството между лечебното заведение и представителите на най-голямата мотоорганизация в България. 
 
Много често представителите на “Sofia Riders” стават свидетели на пътно-траспортни произшествия. Целта е след курса те да знаят какво трябва да направят в една такава ситуация, за да могат да помогнат на пострадалия.
 
„Много пъти сме свидетели на катастрофи, някои от нас също падат с моторите. Много хора не знаят основни техники, като например какво трябва да се направи, ако някой си е глътнал езика. Затова благодарим на ВМА, че откликнаха на апела ни, защото нашата идея е да знаем как да помогнем, а не как да навредим на пострадалия в първите, така важни, 5 минути”, коментира Георги Боянов, представител на “Sofia Riders”.
 
Курсът „Първа помощ” ще предостави на мотористите както лекционна част, така и демонстрация на основните техники при оказване на първа помощ при инцидент. 

NEWS_MORE_BOX

 

„Ние във ВМА винаги сме подкрепяли подобни инициативи, така че от “Sofia Riders” винаги могат да разчитат на нас”, коментира от своя страна проф. Венцислав Мутафчийски, временно изпълняващ длъжността директор на Военномедицинска академия.  


 

Припомняме, че партньoрството между “Sofia Riders” и лечебното стартира преди няколко месеца. Тогава двете страни проведоха съвместна кампания за насърчаване на донорството в България. Откриването на Европейската седмица на донорството в България, което се състоя на 9 октомври във ВМА, бе своеобразно продължение на инициативата.