Ще посрещаме пациентите си с човешка топлота, ще се грижим за тях с  професионализъм и отговорност, уверяват от лечебното заведение

 

Аджибадем Сити Клиник Център за асистирана репродукция отвори врати за всички, които се нуждаят от компетентна консултация и адекватно лечение по повод на репродуктивни проблеми. Лентата прерязаха изпълнителният директор на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда д-р Венелина Милева, началникът на новата структура д-р Мефтуне Шефектова, д-р Мария Георгиева - ръководител на Центъра за асистирана репродукция към Министерство на здравеопазването, заместник-директорът на групата лечебни заведения г-н Хюсеин Гьоксел и заместник-директорът на Болница Токуда г-н Билал Демирлер. Към радостното събитие се присъединиха и популярни лица, които застават зад каузата за повече възможности за сбъдване на мечтата на двойки с репродуктивни проблеми в България – Тити Папазов, Йордан Йовчев, Димитър Павлов. 


 

„Това е една сериозна инвестиция, с която допълваме нашите комплексни възможности за диагностика и лечение в областта на семейното здраве, на което Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда обръща специално внимание“, каза д-р Венелина Милева. По нейните думи новият център съчетава в себе си технологичните възможности, умения и опит на екипа, ръководен от д-р Шефкетова. 

„Важно е и това, че центърът ще работи в тясно сътрудничество с реновираното акушеро-гинекологично отделение, което бе открито през февруари, а така също и с всички наши партньори“, допълни д-р Милева.  Тя изрази убеденост, че съвместните усилия на специалистите от тези структури ще дадат възможности повече двойки да изпитат щастието на родителството.

 

„Като нов инвитро център ние имахме уникалната възможност и подкрепа да създадем лаборатории, съобразени със съвременните иновации в репродуктивната медицина, които могат и ще дадат шанс на нашите двойки както при подбора и селекцията на сперматозоидите, различните технологии при оплождането на яйцеклетките, отглеждането на ембрионите и техния трансфер. Надявам се заедно да успеем да помогнем на много двойки да сбъднат своята мечта за рожба, а така също да им бъдем полезни при раждането и отглеждането на тяхното дете.“, каза  д-р Мефтуне Шефкетова, началник на новия център.

 

По нейните думи структурата ще интегрира иновативни практики и най-модерни технологии, съчетани с високия професионализъм и опита на екипа. От друга страна, всички медици, които работят в тях ще посрещат пациентите с човешка съпричастност и ще стараят да им предложат индивидуални решения и модерна грижа. В работата си центърът ще разчита и на подкрепата на по-големите структури в семейството на Аджибадем – Аджибадем Лабмед и Аджибадем ин витро център – Истанбул.

 

Д-р Шефкетова постави акцент и върху един много съществен аспект в дейността на центъра – възможността да съхранят репродуктивен материал за по-дълго време.

 

NEWS_MORE_BOX

 

 

„Над 145 хиляди двойки в България имат репродуктивни проблеми. В световен мащаб 9% от младите мъже и 11% от жените в репродуктивна възраст имат проблем при зачеването. Значение има и необходимостта на много мъже и жени, на млади момичета и момчета да замразят репродуктивен материал по различни причини – предстояща химиотерапия или лъчетерапия, предимство на развитие в кариерата и отлагане на бременността, липса на партньор в подходящото време“, каза д-р Шефкетова.

 

Върху фертилитета на двойката влияят редица фактори на средата – стресът, храненето, двигателната активност, употребата на алкохол, тютюневи изделия или наркотични вещества и други, припомнят специалисти от центъра. Те обръщат внимание и върху факта, че причините за ненастъпването на бременност от гледна точка на семейството са разпределени по равно – в 1/3 от случаите става дума за мъжки фактор, при 1/3 – за женски, и при 1/3 – за комбинация от причини и при двамата партньори. Ето защо успешното зачеване и износване на бременността често изисква мултидисциплинарни решения, включващи компетентност в различни сфери на медицината.

 

В Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда семействата могат да намерят всички необходими специалисти, ангажирани да ги подкрепят при зачеването, проследяване на бремеността, раждането и отглеждането на детето.