Престижна награда за висококачествени услуги получи МБАЛ „Надежда“. Лечебното заведение спечели наградата за обслужване на WhatClinic за 2019 – „Service Award 2019“. Призът се връчва на база оценката на пациентите за висококачествени услуги. Основава се на множество от фактори за грижа за пациента и опит, като качеството на взаимодействието с потенциални и съществуващи пациенти, както и техните отзиви и прегледи преди и след лечение. Включва данни за клиники, които реагират незабавно на запитвания по телефон и имейл.


Международната платформа, създадена в Дъблин, има за цел да помага на пациентите да намерят, сравнят и изберат подходящите клиники за тях в повече от 135 страни. Предоставя подробни списъци за над 120 000 клиники, които включват лекари, зъболекари, козметична и козметична хирургия, физиотерапия, асистирана репродукция, холистика и много други. Задачата е пациента да получи цялата информация, от която се нуждае, за да направи информиран избор. Над 1,5 милиона пациенти използват услугата всеки месец, за да намерят и сравнят клиники.


Припомняме, че през май екипа на МБАЛ „Надежда“ д-р Георги Стаменов и д-р Ваня Атанасова извършиха иновативна двучасова операция - с диоден медицински лазер, водещи акушер-гинеколози отстраниха 19 миоми на пациентка. Методът е прецизен и точен, много по-бърз, по-щадящ и съответно по-безопасен за жената. А това е от съществено значение за пациента, който има по-кратък престой под анестезия, минимално нараняване на тъканите и намалена кръвозагуба, което осигурява бързо възстановяване. Специалистите работят от две години по иновативния метод – лапароскопия с диоден лазер.Използването на диоден лазер в лапароскопската миомектомия (отстраняване на миома), бе представено от д-р Стаменов по време на втория международен уебинар по минимално инвазивна гинекологична хирургия, по покана на председателя на Световния конгрес по хистероскопия. В своята лекция д-р Стаменов показа две паралелни лапароскопии – класическия метод с електричество и иновативния метод с диоден лазер.